Det finns flera anledningar till att genomföra en takbesiktning. Det kan handla om att taket är gammalt och slitet eller att du är i renoveringstankar och funderar på att lägga om taket. Kanske ska du sälja huset och vill att det ska vara så representativt som möjligt inför visningen för att undvika risken med att köparen hör av sig till dig efteråt med utläggningar om takets brister.

Takbesiktning Stockholm

Upptäck skador i tid – och spara pengar

Genom en takbesiktning så är det lättare att bestämma vad som behöver göras, så att taket håller många år framöver. Det är bra om du själv ser över ditt tak en eller flera gånger per år och inte bara då du ska lägga nytt eller renovera. Det gör att du upptäcker skador i tid. Då är det lättare bestämma vilka insatser som behövs för att ditt tak ska fortsätta att skydda dig. Ställ dig frågan: Hur mår taket egentligen? När gjorde jag en takbesiktning senast?

Okulär takbesiktning

Inget tak är det andra likt. Det är därför en takbesiktning måste göras innan man börjar renovera. En besiktning kan till och med visa att det kanske inte är så illa ställt med ditt tak som du först trodde.

En takbesiktning kan ske som en okulär besiktning. Ett takproffs granskar taket och gör snabbt en bedömning av takets skick. Finns det synliga skador som behöver åtgärdas? Ett papptak kan ha sprickor som gör att fukt riskerar att sippra in. Ett plåttak kan ha rostskador. Takpannor kan likaså vara skadade. En okulär takbesiktning är ett moment du som husägare kan göra själv i viss grad, och upptäcker du skador så är det hög tid att ta tag i problemet innan det förvärras.

Att ta hjälp av en takfirma

Om du väljer att låta ett takproffs utföra takbesiktningen får du en mer ingående och noggrann genomgång av taket. Efter besöket får man ofta en skriftlig rapport utgående från den omfattande besiktningen. Kunden får rapporten som innehåller information om eventuella risker, brister och kommande underhålls- och reparationsarbete.